Popoln družinski avtomobil

0
2047
avto1

Prostora nikoli ni preveč, zato dobro premislite, kako velik avtomobil boste kupili.

Nekaj najpomembnejših točk, ki jih upoštevajte pri nakupu družinskega avtomobila.

Prava velikost – Velikost je odvisna od velikosti družine. Manjše družine lahko imajo manjši avtomobil. Toda: ko greste z avtom na dopust, manjša družina prav tako rabi kar nekaj prostora. V avtu mora biti prostor za otroške sedeže vseh otrok, če jih še rabijo vsi.

Avto naj ima pet vrat – Precej nepraktično je, če morate otroški sedeži stlačiti skozi vrata voznika.  Nekateri proizvajalci avtomobilov so dodali dodatna velika vrata, še boljša so drsna vrata na obeh straneh.

Zanesljive zavore – Zavorni sistem ESP (elektronski program stabilnosti) je lahko rešilen v neugodnih razmerah na cesti in bo v prihodnjih letih del obvezne opreme.

Ustrezna podporo otroškim sedežem – V teku otrokovega življenja so potrebni različni otroški avtomobilski sedeži. Bodite pozorni, kdaj otrok potrebuje večji otroški sedež. Pri nakupu preverite, če se prilega v avto.

Pozor, zračna blazina! – Kar je pomembno za voznika, je lahko nevarno za otroke. Zato mora biti omogočeno, da se zračna blazina izključi spredaj, razen če ima avtomobil funkcijo, da se zračna blazina izklopi sama, če je nameščen otroški sedež.

Dobro pripenjanje – Je trak za pripenjanje dovolj dolgo? Nekateri varnostni pasovi niso dovolj dolgi, da bi segli okoli celotnega otroškega sedeža. Morda raje poskusite prej, saj je namestitev novih pasov draga.

Vrata in okna naj bodo varna – Otroci morajo biti varni. Zato pazite, kako se odpirajo okna in vrata in ali avto ponuja zaščito, da ne bi prišlo do kakšnih nesreč.

Prostorske omejitve – Prostora nikoli ni preveč, zato dobro premislite, kako velik avtomobil boste kupili.

Vir: Baby-und-Familie

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj