Pomočenje čez dan

1353
Deklica.
Deklica.

Otrok se navadno ne pomoči samo ponoči, temveč tudi podnevi, in to se praviloma dogaja bolj deklicam kot dečkom.

Otroku navadno ne uide samo ponoči, temveč tudi podnevi, in to se praviloma dogaja bolj deklicam kot dečkom, navadno zato, ker jim malo uide že, če se smejijo (to je t.i. »uriniranje med smehom«).

Za tako “ponesrečeno” uriniranje je veliko vzrokov, denimo ta, da otrok pozabi iti na stranišče, ker je preveč zatopljen v igro ali kako dejavnost; vnetje sečnih poti; čustven življenjski dogodek, denimo rojstvo bratca ali sestrice; smrt v družini ali to, da otrok začne hoditi v vrtec ali šolo. Nekateri otroci se pomočijo, ko so zaskrbljeni, denimo zaradi družinskih težav ali ker imajo kakšno slabo izkušnjo; pomočitev je lahko pomenljivo sporočilo.

Otroci se navsezadnje pomočijo čez dan tudi zato, ker ne izpraznijo docela mehurja, ko gredo na stranišče, ali pa ima njihov sečni mehur majhno funkcionalno zmogljivost. Otroci skušajo pogosto ustaviti uhajanje seča s prekrižanjem nog ali tako, da pokleknejo in si sedejo na podplate, in pomembno je, da opazite ta znamenja, da boste lahko otroku v oporo in mu pomagali da se bo učil. Sestavite urnik, da boste otroka mirno in sproščeno spomnili, naj gre na stranišče.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav