Položaj pri sproščanju nosečnice

1174

Pri sproščanju se nosečnica uleže na hrbet in si podloži noge z stolom, žogo oz. lahko uporabi karkoli, da podloži noge.

Pri sproščanju se nosečnica uleže na hrbet in si podloži noge z stolom, žogo oz. lahko uporabi karkoli, da podloži noge. Lahko pa se sprošča tudi sede z pomočjo naslonjala, nam pojasni Katja Zupan, prof. šp. vzgoje in medicinska sestra iz FITPRO d.o.o.. Oglejte si kratek video.

Zelo pogosto uporabljamo dvignjen položaj nog. Se pravi lahko uporabimo veliko žogo, lahko uporabimo stol, naslonjalo, se pravi karkoli, da dvignemo noge v višji položaj. Ta položaj lahko zelo razbremenilno deluje na nosečnico, s tem da seveda upošteva, da v tem položajo ostane približno 3 do 5 minut in potem se zamenja.

Andreja to je pa drugi, naslednji sprostitven položaj, ki zelo paše (Andreja sedi na tleh, naslonjena je na žogo). Lahko uporabimo ravno tako veliko žogo, lahko se uporabi kakršnokoli drugo naslonjalo. Položaj je rahlo diagonalen. Lahko izvajamo različne dihalne vaje v tem položaju, lahko se sporoščava, lahko izvajava tudi vaje za krepitev.

Katja Zupan

http://www.fitpro.si/

prof. športne vzgoje, medicinska sestra, vodja FITPRO izobraževanj

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav