Poiščite lesketajoče se školjke na obali pri Ankaranu

0
1232
Pokopališče školjk
Pokopališče školjk

Čudežno pokopaličke školjk med Ankranom in Luko Koper je pravi raj za otroke.

4Kidz

Skriti kotiček poln doživetja za otroke

Naša mala dežela skriva veliko čudežev, eden izmed njih se nahaja na območju med Ankaranom in Luko Koper. Tu najdete edinstveno, čudežno pokopališče školjk in polžev, ki so kot nalašč primerni za družinski izlet. Stezica vas pripelje do školjk, kjer so strokovnjaki našli kar 234 vrst mehkužcev, med najlepšimi so školjka srčanka, pokrovača, ladinka in polžje hišice čokati volek, Petrovo uho, rožiček, bodičasti volek, pelikanovo stopalce.

Na tisoče majhnih, velikih školjk je pravo doživetje za otroke, ki lahko raziskujejo med čudovitimi školjkami, polžjimi hišicami. Ne pozabite vzeti lopatk in grabljic, nato pa pustite prosto pot domišljiji vašega otroka. To pa še ni vse, na drugi strani marine se nahaja močvirna peščina (pri Sv. Nikolaju), ki je zatočišče za ptice, našli pa boste tudi školjke klapavice in rake vitičnjake, ki so pritrjeni na skale in živijo v apnenčastih hiškah.

Školjke na obali
Školjke na obali

Opis poti

Z avtoceste zavijte proti Ankaranu. Vozite do levega odcepa za zaliv sv. Katarina (nekaj sto metrov za vojašnico, nasproti avtopralnice). Nato po stranski cesti nadaljujte do majhne marine in  nogometnega igrišča, kjer lahko parkirate. Shojena stezica vas bo vodila ob vzhodnem robu marine do školjk. Poiščite lesketajoče se školjke na obali in se zabavajte, vrzite nekaj žabic in zgradite grad iz kamenčkov.

 

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz