Pleničko lahko zamenjamo na dva načina

0
690
Menjavanje plenice

Pleničko lahko zamenjamo na dva načina.

Pleničke ponavadi zamenjamo tako, da je otrok v ležečem položaju na previjalni mizi, saj je priročnejše, če ga je treba umiti, obrisati ali namazati.

Prvi način je menjavanje pleničke z boka. To naredimo tako, da pleničko odpnemo, ko je otrok še na hrbtu, preden pleničko odstranimo, ga obrnemo na en ali drug bok, in odstranimo pleničko. Otrok je še vedno na boku in od strani podložimo novo pleničko, nato pa otroka obrnemo nazaj na hrbet, če želimo pleničko popraviti ga obrnemo še na drug bok.

Pri drugem načinu otroka ne obračamo na bok. Odpnemo pleničko in z desno roko primemo otrokov desni kolk ali z levo roko levi kolk, druga noga je na naši roki. Ko otroka tako držimo, nogico rahlo potegnemo k sebi navzgor, da se ritka dvigne od podlage in da odstranimo pleničko ter namestimo novo, nato ritko spet spustimo nazaj na podlago. Enako naredimo, ko ga obrišemo ali namažemo.

Ko zapenjamo pleničko po katerem koli načinu, je pomembno, da je ne zapnemo preohlapno. Otroka čvrsto povijemo, med nogami čim ožje, v pasu pustimo prostor za en prst in dovolj visoko. Ko pleničko zapnemo, popravimo elastiko med nogicami, da so nogice proste za gibanje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here