Pečemo potičke

0
532

V lepih dneh zunaj obstaja veliko zanimivih načinov za igro vašega otroka.

Pečemo potičke – priljubljena zabava številnih otrok je igra in kopanje v peskovniku. Priljubljen obred je delanje potičk in tortic iz peska. Tudi z majhnimi pisanimi pločevinkami in vedri bo imel vaš otrok veliko veselje. Peskovnik je idealen za aktiviranje dotika in daje otroku veliko izkušenj z občutkom.

Naravno igrišče: gozd in travnik – sprehod po gozdu ali piknik sta odlični priložnosti, da malček razišče naravo in odkriva nove igre. V gozdu boste slišali veliko ptic, šumenje vetra v listih in morda tudi slišali žolne, ki vrtajo po deblu.

Narava ponuja veliko priložnosti za igro – travnik je barvito igrišče za vašega otroka, saj je tam veliko vonjev, ki spodbujajo otrokov občutek za vonj. Poln radovednosti bo vaš malček občudoval rastline na travniku.
Igrače za vašega otroka – poleg igrač matere narave, obstajajo igrače, ki jih lahko kupite. To je lahko otroška gugalnica, tobogan ali pa mogoče kolo.

Nevarnosti na travniku – vedno bodite v bližini vašega otroka, saj je znano, da otroci dajo vse v usta, pa naj bo to hrošč ali strupene jagode. Ampak, če ste z vašim otrokom in mu različne stvari v naravi pokažete sami, ne bo nič narobe.

Vse takšne igre so primerne za aktiviranje čutov vašega otroka. Narava je najbolj primerna za ta namen. Pesek, barve, vonji ali zvoki – bodite ustvarjalni: v naravi je vse pripravljeno za veliko igro.

Vir: Dreamstime

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here