Otroški negovalni izdelki

0
848
Nega kože dojenčka
Nega kože dojenčka

Dojenčkova koža zaradi izredne občutljivosti potrebuje prav posebno nego. Nikakor ne smete na primer uporabljati navadnega mila.

Uporaba neprimernih izdelkov na nego bi uničilo še ne povsem izoblikovan zaščitni kislinski plašč in kožo močno izsušilo. Negovalna sredstva za dojenčke imajo zato vedno nevtralen pH in vsebujejo tudi snovi, ki kožo mastijo in negujejo.

Bodoče mamice pogosto dobijo brezplačne testne izdelke za nego dojenčka. Takšne izdelke lahko mirno preizkusite in natančno opazujte, ali jih otrok dobro prenaša. Ob alergični reakciji morate izdelek takoj zamenjati. Pediatri načeloma priporočajo negovalne izdelke, ki so »hipoalergeni«, saj ti le redko povzročajo kožne alergije. Izogibajte se izdelkom s konzervansi in parfumi.

Poleg tega potrebujete kremo, ki bo kožo na dojenčkovi ritki ščitila pred neposrednim stikom z agresivnimi snovmi urina in blata. Olja in voski, ki jih vsebujejo kreme za ritko, na koži ustvarijo zaščitno mastno plast. Teh krem pa ne smete uporabljati za nego obraza, saj koža pod njimi ne diha.

Obstajajo posebne kreme za obraz, ki naj za izlete v naravo vsebujejo tudi čim višji zaščitni faktor. Poskrbite, da otroka tudi z namazanim obrazom ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi. Tudi kadar je zunaj resnično mrzlo, se sprehodu z dojenčkom ne odpovejte. Njegov obraz in ušesa zaščitite z mastno kremo (ki ne vsebuje vode). S kamilico in pantenolom obogatene kreme naredijo na obrazu zaščitno plast, ki kožo ščiti pred mrazom in ji hkrati omogoča dihanje. Za dodatno zaščito naj dojenček na svežem zraku in soncu nosi klobuček.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here