Otroška imena

0
1965
Otroška imena
Otroška imena

Pred rojstvom otoroka začnejo bodoči starši iskati primerno ime za svojega dojenčka. Okusi so različni, zato se lahko zgodi, da se s partnerjem ne bosta strinjala glede želenega imena.

Izbiro otrokovega imena ne bi smeli jemati preveč zlahka – navsezadnje bo vaš otrok z njim živel vse življenje.

Zavedati se morate, da bo lahko kdo zaradi zelo nenavadnega ali smešno-zvenečega imena dražil ali zasmehoval vašega otroka. Tudi kadar imajo pari veliko skupnega, se lahko razhajajo v mnenju o tem, kakšno ime bi dali svojemu otroku. Dejstvo je seveda, da imata oba besedo in bi ga morala izbrati skupaj. Zato je najbolj koristno, če oba ustvarita svoj seznam najbolj priljubljenih imen. Potem primerjajta predloge – morda obstajajo imena, ki so všeč obema. Pomembno je, da skleneta kompromis.

Minil je čas, ko je bilo skoraj obvezno, da so na primer fantku dali ime po očetu ali dedku. Je pa tudi res, da če malo pobrskate po vašem družinskem drevesu, lahko najdete primerno ime za vašega otroka. Marsikatero takšno ime je namreč spet v modi. Preverite, če se izbrano ime ujema s priimkom in se lepo sliši. Okusi so različni. Eno ali dve imeni, tradicionalno ali moderno ime, klasično ali ne – morate se odločiti. Važno je, da ime otroku pristaja in se z njim ujema.

Vir: Mamilounge

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here