Otrokova vprašanja zakaj, zakaj, zakaj …

0
1251

Vprašanja otrok so zelo zanimiva. Imamo različne vrste vprašanj. Pravilno je, da otroku odgovorimo na vprašanje, vprašanje lahko preusmerimo in iz njega naredimo mi vprašanje za otroka.

Otrokova vprašanja zakaj

Otrokova vprašanja zakaj
Otrokova vprašanja zakaj

Ta vprašanja otrok so zelo zanimiva. Poznamo različne vrste vprašanj, ki nam jih otroci postavljajo. Otroku skušajte odgovoriti na vprašanje, predvsem pa ne smemo dajati zavajajočih odgovorov. Lahko pa to njegovo vprašanje spremenimo in postavimo odprto vprašanje. S tem vzpodbudimo, da bo tudi sam začel razmišljati. Ni nujno, da mu na vsako vprašanje naravnost odgovorimo. To zaprto vprašanje lahko naredimo odprto vprašanje.

En tak primer je, vzet iz literature – če vprašamo otroka kakšne barve je nebo, morda je bolje, da ga vprašamo koliko barv vidi na nebu. Lahko pa na otrokovo vprašanje postavimo pod vprašanje in vprašanje razdrobimo in tako vprašanje postavimo njemu nazaj, da on začne razmišljati. Lahko pa tudi, če odgovora na vprašanje ne vemo, to povemo otroku, da ne vemo odgovora in da bomo pogledali za odgovor v knjigo, na internet in mu odgovorili na vprašanje kasneje. Pomembno je postaviti tudi mejo, bolje tako, kot dati otroku zavajajoč odgovor.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here