Otrokov vzornik

0
1671

Poslušajmo en drugega, bodimo potrpežljivi in nasmehnimo se en drugemu, tako bomo vsi lažje živeli in imeli bolj kvalitetno življenje.

Mag. Nastja Mulej v videu razmišlja, kaj lahko skupaj naredimo za boljše življenje in ali se bodo otroci učili po zgledu staršev.

Otroci se bodo naučili razmišljati po zgledu nas, staršev? Odvisno, ker vsi otroci ne postanejo točno tisto, kar so bili njihovi starši. V najstništvu poiščejo svojo lastno identiteto, in poskušajo biti vse kar starši niso, ampak slej kot prej pa najdemo nek svoj jaz, ki je njihov jaz. Tako da, jaz starše vedno prosim, da naj ne silijo svojih otrok če hočejo hodit, naj hodijo, naj pridejo najprej dvakrat trikrat, in če jim je dobro, naj pridejo. Ampak nima nobenega smisla, da ga ti siliš, pa naj bo to violina, nemščina ali pa razmišljanje.

Seveda, odprimo možnosti, če se bo našel, se bo našel. Originalno so bila ta orodja (The Bona) razmišljanja bolj za šole, narejena za otroke, ki se ne znajo igrati po pravilih šole, torej imajo slabe ocene, slej ko prej postanejo prepričani, da je šola »butasta« ali pa da so oni neumni, in gre vse počasi navzdol. Pri teh otrocih se s temi orodji najbolj dvigne samopodoba, ker odkrijejo v čem so močni. Ni nujno, da če si ti imel takega očeta, da boš ti isti, hkrati pa moraš imeti srečo, da imaš vsaj enega odraslega vzornika, ker bo dovolj, da ti bo pomagal in te bo vodil.

Nastja Mulej

mag. Nastja Mulej

http://debono.si/nastja-mulej

magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in univerzitetna diplomirana sociologinja

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj