Otrok nikoli ne puščajte samih v vodi

0
479
otrok_v_vodi

Majhni otroci, ki gredo v bazen ali morje z napihljivimi pripomočki za plavanje, in ne znajo plavati, niso zaščiteni pred utopitvijo. Tako v globoki kot tudi v plitvi vodi lahko izgubijo ravnotežje in padejo na trebuh ali na hrbet. Otroku glava zaradi teže omahne v vodo, voda pa hitro prodre tudi v dihalne poti. Otrok se v tej legi velikokrat ne more rešiti sam, zato se lahko hitro utopi, tiho, brez kričanja. Zato je pomembno, da otroka v vodi nenehno nadzirate.

Otrok nikoli ne puščajte samih v vodi. Vedno bodite blizu. Otroci se lahko hitro utopijo. Zaradi svojih telesnih značilnosti se lahko majhni otroci utopijo celo v plitvi vodi.otrok_v_vodi

Nadzora ne prepuščajte starejšim bratom in sestram. Otroci so tako preobremenjeni s skrbjo za mlajše brate in sestre, zato ne morejo pravilno oceniti nevarne situacije.

Otroka zgodaj seznanite z vodo. Tudi dojenčke je treba postopoma in na igriv način seznaniti z vodo in njenimi lastnostmi.

Pripomočke za plavanje naj otrok uporablja pod vašim nadzorom. Najboljši so rokavčki z dvema zračnima komorama.

Otroka opozarjajte na potencialne nevarnosti. Ni važno ali greste na morje, bazen ali v bazenčku doma: otroku večkrat poudarite nevarnosti vode

Bistvenega pomena je, da se otrok nauči plavati. Pri približno petih letih je smiselno, da otroka vpišete v plavalni tečaj, če se še ni naučil plavati sam.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here