Ponavljanje kretenj otroka

1502
Ponavljajoči gibi otroka
Ponavljajoči gibi otroka

Ko otrok spozna premikanje in ponavljanje določenega predmeta, postane to zabavno, ob tem se smehlja in zabava.

S svojim neumornim raziskovalnim duhom otroci postopoma odkrivajo vse raznolike možnosti, ki jih ponujajo predmeti okoli njih. Otrok kretnje pogosto ponavlja in se vedno znova veseli učinka, ki ga je povzročil; velikokrat se ob tem tudi zadovoljno smehlja.

Vmes včasih obstane in z očmi poišče mamo, da bi videl, kaj si misli o njegovem početju. V naslednjem razvojnem obdobju začenjajo dojenčki predmete sistematično raziskovati. Zanima jih, kaj vse lahko z določenim predmetom naredijo. Ropotuljice ne držijo samo v roki, temveč si jo potisnejo tudi v usta, tolčejo z njo po drugih predmetih, jo vržejo proč in jo takoj prinesejo nazaj. Že znane predmete je moč uporabiti na najrazličnejše načine.

Otroci pa hkrati odkrivajo vedno nove stvari in si samostojno pridobivajo novo znanje in izkušnje. postopoma se mišljenje začne ločevati od delovanja. Otroci si lahko zdaj tudi že v mislih predstavljajo, kaj se bo zgodilo. Tako vedo, da bo medvedek, če ga spustijo, padel na tla, ne da bi morali to prej preizkusiti.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav