Otrok, ki še ni shodil

0
2186
Prvi koraki
Prvi koraki

Čeprav ljudje pričakujejo, da bodo otroci pri enem letu že hodili, jih v resnici večina še ne shodi tako zgodaj.

Kot pri drugih velikih dosežkih dojenčkov, npr. sedenju, ni čarobne starosti, pri kateri bi otroci razvili kakšno spretnost. Mejnike te vrste otroci ne dosežejo ob točno določeni starosti, ampak v razdobju nekaj mesecev.

Otrok prične hoditi ponavadi med devetim in šestnajstim mesecem, vendar to ne pomeni, da ne bi nekateri povsem normalni otroci shodili nekaj pozneje ali prej. Pomembno je tudi upoštevati, da zgodnja hoja še ne pomeni superiorne inteligence otroka. Tisti otroci, ki shodijo pozneje, imajo prav vse možnosti, da postanejo enako bistri in telesno dejavni kot njihovi vrstniki, ki so shodili pred njimi.

Otrok lahko shodi pozneje, ker so pozneje shodili tudi njegovi starši. V ekstremnih primerih, npr. v sirotišnicah v nekaterih tujih deželah, je otrok morda omejen na posteljico in ne dobi dovolj priložnosti, da bi razvil moč in spretnost, ki so potrebne pri hoji. Včasih pa ima lahko otrok, ki ne shodi do osemnajstega meseca starosti, kako zdravstveno motnjo. Če ste zaskrbljeni zaradi otrokoveghojahojaa razvoja, se o tem posvetujte z zdravnikom. Če je otrok so sedaj rasel in se razvijal normalno, ni nobenega razloga, da bi bili zaskrbljeni, če vaš enoletni dojenček še ni naredil prvega samostojnega koraka. To je lahko le še eden od dosežkov, ki se jih lahko veselite, ko otrok začenja drugo leto življenja.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here