Otrok joka v spanju

0
6253
Otrok joka v spanju
Otrok joka v spanju

Otrok joka v spanju, ko je predeluje nove vtise ali pa se samo boji biti sam. Jok pa je lahko tudi posledica nočne more ali strahov otroka.

Veliko dojenčkov in otrok joka v spanju. Otrok še posebej v prvih dneh potrebuje veliko pozornosti. Za mnoge starše to ni vedno lahko in je pogosto izčrpavajoče. Še posebej noči, ko dojenček joka, so zelo naporne. Mirno spanje je pomembno za starše, pa tudi za otroka. Običajno otrok joče, ko je predeluje nove vtise ali pa se samo boji biti sam. Podobno se lahko zgodi, da je nemiren spanec tudi znak bolezni in povišane telesne temperature.

Pri dojenčkih so pomembni večerni rituali, saj nimajo občutka za čas. To mu bo povedalo, da je čas za spanje. Prepričajte se, da čez dan dobi dovolj hrane in pijače. Veliko otrok se ponoči zbudi, ker so lačni ali žejni. Če se vaš dojenček zbudi sredi noči in joka, pojdite k njemu in ga ne pustite jokati. Tega ne počne, da bi vam nagajal, ampak potrebuje samo bližino, ljubezen in naklonjenost. Pobožajte ga, ga primite za roko in mu pomirjujoče govorite. Če to ne pomaga, ga vzemite v naročje.

Če v spanju joka malček, je lahko to posledica sanj ali nočne more. To se lahko zgodi po še posebej napornem dnevu, ali če otroka kaj muči.

Vir: Helpster

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here