Otrok je še premajhen, da bi si v trgovini sam izbral oblačila

0
396

Starše pogosto preseneti, da otroku pri treh ali štirih letih še zdaleč ni vseeno, kaj ima na sebi. Ne gre le za to, da mu je v obleki udobno, ali za pridobivanje okusa za oblačenje, ampak za razvijanje zavesti o samem sebi. Obleka je del našega videza, pa tudi del naše samopodobe, ko jo kažemo svetu.

Otrok je še premajhen, da bi si v trgovini sam izbral oblačila ali da bi se sam odločil, kaj bo oblekel, vendar je že dovolj velik, da sme pri tem imeti nekaj besede. Navsezadnje gre za njegovo telo. Zakaj bi se moral obleči tako, kot je všeč nekomu drugemu? Poskusite s tem, da mu pripravite dva ali tri komplete oblačil, primernih za določeno priložnost in sprejemljivih za vas, potem pa naj se sam odloči, katera med njimi si bo nadel.

Utrujajoče je vedno začeti dan s prerekanjem okoli oblačenja. Morda bo za vas in otroka lažje, če bosta že zvečer skupaj pripravila, kar bo oblekel naslednje jutro. Poskrbite za taka oblačila, da bo imel čim manj preglavic, ko se bo sam oblačil. Za zapenjanje so primernejši gumbi in zaponke, zadrga je še pretežka zanj.

Vir: Otrok od rojstva do šole

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here