Otrok ima lahko svojo sobo ali pa ima posteljico v vaši spalnici

0
2007
Otroška sobica.
Otroška sobica.

O tem, kje bo spal vaš dojenček, odločate seveda vi, vsaka izbira ima svoje prednosti in slabosti. Otrok ima lahko svojo sobo ali pa ima posteljico v vaši spalnici. Spi lahko tudi v vaši postelji. Deljenje postelje ni primerno, kadar je eden od staršev zelo utrujen ali če zaudarja po alkoholu ali cigaretah.

Mnogi starši želijo imeti dojenčka v prvih tednih po porodu pri sebi, še zlasti, če mati doji. Nočno hranjenje je tako opravljeno hitro, ne da bi se otrok pri tem popolnoma predramil. Če otroka hranite po steklenički, se lahko pri nočnem obredu izmenjujeta, tako da se vsaj eden pošteno naspi. Ko postanejo razmaki med obroki nekoliko daljši, lahko prestavite otroško posteljico v otroško sobo, v katero lahko namestite alarmno napravo za dojenčke.

Če si z novorojenčkom delite sobo, ste lahko pripravljeni na nemirne noči in pretrgan spanec. Novorojenčki pogosto spijo zelo nemirno, premetavajo se in stokajo. Tudi če spijo v svoji posteljici, se bodo kaj kmalu zavedeli, da ste tik ob njih in jih boste ob vsakem joku takoj vzeli k sebi. Zelo težko se je odločiti, kdaj naj bi se otrok preselil v svojo sobo. Najprimernejši trenutek je morda obdobje, ko ga začnete hraniti na vsake štiri ure. Vredno je poskusiti in počakati na rezultate.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here