NovorojenčekKomunikacija z dojenčkomOtroci podaljšajo življenje

Otroci podaljšajo življenje

Življenje z otrokom starše naredi bolj zdrave. Pričakovano trajanje življenja je višja kot pri ljudeh brez otrok. Raziskovalci so raziskovali vprašanje vpliva otrok na dolžino življenja njihovih staršev. Rezultati kažejo, da so kljub številnim težavam, neprespanim nočem, stresu starši zdravi in ​​imajo tudi višjo pričakovano življenjsko dobo kot tisti, ki nimajo otrok. Ameriški raziskovalci iz univerze Carnegie Mellon so celo ugotovili, da so ljudje brez otrok bolj dovzetni za prehlad.

Krvni pritisk staršev, zlasti mater, je nižji kot pri tistih ženskah, ki nimajo otrok, pravi študija iz leta 2009. 200 udeležencev poskusa je bilo starih med 20 in 68 let. Čeprav je v vsakdanjem življenju lahko skrb za otroke naporna, kljub stresu to daje življenju smisel in pomen, kar je povezano z boljšimi rezultati na zdravje. Očetje imajo po ameriški študiji tudi nižje tveganje za bolezni srca in ožilja, kot moški brez otrok.

Študija iz Norveške pa trdi, da starši živijo dlje. Analizirali so podatke vseh Norvežanov, ki so bili rojeni med letoma 1935 in 1958. Tukaj je postalo jasno, da imajo ljudje z otroki višjo pričakovano življenjsko dobo. Verjetnost smrti v starosti med 45 in 68 let, je bila pri tistih brez otrok višja kot pri starših – pri ženskah za 50 odstotkov, pri moških za 35 odstotkov.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj