Otroci bodo škodljivim učinkom sevanja mobilnikov in Wi-Fi-ja podvrženi celo življenje!

0
357
Sevanje

V zadnjih 20 letih smo izpostavljeni elektro-magnetnemu sevanju, ki ga oddajajo sodobne tehnologije; mobilniki,prenosniki, tablice, Wi-Fi routerji in bazne postaje mobilne telefonije so viri elektromagnetnega sevanja, ker imajo v sebi integriranih več sistemov za pogovor (GSM), za prenos podatkov (3G, 4G, 5G, Wi-Fi) in spremlja-nje (GPS).

Zakaj ne smemo le domnevati, da je brezžična tehnologija varna? Jeromy Johnson (1) zastavi pomembno vprašanje: »Ali ste prebrali drobni tisk v navodilih za upo-rabo vašega pame-tnega telefona, kjer piše, da ga nikoli ne smete držati glavi bližje kot /2,5 cm/?« Mnogi ne vedo, da imajo vsi novi telefoni izmerjeno SAR vrednost, ki pove stopnjo sevanja na telo in glavo uporabnika. Postavi se vprašanje, čemu vse te meritve, če je to seanje res take nedol-žno, kot nas prepričujejo mobilni operaterji? Evropa in z njo Slovenija sta trenutno v fazi testiranja pete generacije omrežij in tehnologije 5G, pri kateri bodo antenski stolpi postavljeni bolj na gosto. Vsi prebivalci, tudi tisti iz bolj odročnih območij pa bomo podvrženi še večjemu neprekinjenenemu se-vanju, brez predhodnih študij o morebitnem vplivu na zdravje, čeprav mnogi samostojni znanstveniki in strokovnjaki po svetu svarijo pred negativnimi posledicami na zdravje ljudi, predvsem otrok.

Vpliv EMS bo posebno visok za otroke, saj mu bodo podvrženi celo življenje, izpostavlja Jeromy Johnson, v TEDx predavanju Wireless wake-up call (2016). Ameriška pediatrična akademija – APP opominja starše, da so otroci, zaradi njihovega razvijajočega uma in telesa, edinstveno ranljivi za vplive okolja, vključno s sevanji iz pametnih telefonov.

V javnost je prišla vest, da je v načrtu »poselitev« orbite okoli zemlje z 20.000 sateliti, ki bodo oddajali 5G mikrovalovno sevanje preko vsakega kvadratnega metra zemlje našega planeta.(2)

Dr. Martin Pall na-vaja 4 razloge, zakaj bi moral biti Wi-Fi in sevanje iz mobilnih stolpov razlog za skrb, predvsem v izobraževalnih usta-novah:

 1. Otroci imajo večje razmerje med površino in prostornino v telesu, zato so njihova tkiva veliko bolj izpostavljena elektromagnetnim poljem. Lobanje otrok so precej tanjše, zato je njihova izpostavljenost večja, zato lahko absorbirajo več sevanja.
 2. Otroci imajo zelo visoko gostoto matičnih celic, ki so še posebej občutljive na elektromagnetna polja.
 3. Zdi se, da so možgani, ki se še razvijajo, še posebej občutljivi na elektromagnetna polja.
 4. Mlada tkiva imajo veliko večjo vsebnost zunaj celične vode kot starejša. To lahko vodi v občutljivost in precej večjo absorpcijo učinkov.(3) A kakšen je vpliv trajne izpostavljenosti elektro-magnetnemu sevanju (EMS) in zakaj so nekateri znanstveniki in celo zdravniki po svetu začeli glasno svariti pred posledicami?

A kakšen je vpliv trajne sizpostavljenosti EMS in zakaj so nekateri znanstveniki in celo zdravnili po svetu začeli glasno svariti pred posledicami?

Zaščitite družino pred škodljivimi posledicami sevanja mobitelov, Wi Fi in baznih postaj!

 

sevanjeChildren’s Health Defense Team (4) v uvodu opozorila o nevarnosti 5G-ja zapiše: »Navdušenje, s katerim javnost sprejme vsako novo mobilno in brezžično tehnologijo (od katerih večina nikoli ni bila podvržena ustreznemu testiranju varnosti ali razvoju standardov), kaže, da potrošniki redko razmišljajo o zdravstvenih posledicah brezžične infrastrukture.« »Tehnologija, ki jo uporabljamo danes, ima biološke učinke,« razlaga dr. Sharon Goldberg (5). Dodaja, da je ideja, da bi postavljali mobilne stolpe še bližje domovom in šolam, iz znanstvenega in ekonomskega vidika nevarna. Vplivi brezžičnega sevanja so vidni na rastlinah, živalih, insektih, mikrobih. Pri ljudeh obstajajo dokazani primeri raka, dokazi o poškodbi DNA, okvara srčne mišice, ki je predhodnica kongestivnega srčnega popuščanja, nevropsihiatričnih učinkih. Poleg tega EMS prehaja skozi zidove in nas konstantno obdaja, zato ga je nemogoče zajeziti, kot npr. cigaretnega dima iz sosednjih stanovanj/hiš in pisarn.

Kaj lahko naredite danes:

 • Uporabljajte pametni telefon preudarno – telesu ga ne približajte več kot 0,5 m, uporabljajte funkcijo za prostoročno klicanje (zvočnik), priskrbite si slušalke na žico. Če telefon nosite na telesu vključite letalski način in prevezavo na domači ali službeni telefon na žico.
 • Uporabljajte žični internet (ethernet), Wi-Fi pa izklopite. Če pa že uporabljate Wi-Fi, ga po uporabi takoj izključite, še posebej pa ponoči, ko spite, vi in vaši otroci (npr. od 20.00–8.00). Nastavite pa tudi časovnik.
 • Zmanjšajte izpostavljenost otrok, tako da vse prenesete na računalnik ali tablični računalnik ter nato izklopite Wi-Fi. (Šole in vrtci imajo lahko sodobno tehnologijo, ki je povezana po žicah, saj je do šol je navadno speljana optika).
 • Pametnih števcev in pametnega doma preprosto ne potrebujete. Če pa ga že imate, zahtevajte zamenjavo z analognimi števci.
 • Zamenjajte mikrovalovno pečico, indukcijski štedilnik in pametni hladilnik, saj prav tako oddajajo močno EMS (mikrovalove).
 • Vzpostavite varen prostor za spanje (najpomembnejše, saj je to čas, ko se telo
  obnavlja). Ob otroku NIKOLI ne uporabljajte elektronskih Wi-Fi varušk (niti avdio niti video), ker te obsevajo otrokove možgane in celo telo ves čas počitka.
 • Ne kupujte izdelkov z vgrajenim Wi-Fi-jem; igrač, zibelk in celo plenic.
 • Uporabljajte prenosni računalnik na mizi in ne v naročju.
 • Uporabljajte čim več naprav tako, da jih povežete z žicami, to velja tudi za računalniške miške, tipkovnice in tiskalnike. (6, 7)

Zgoraj opisane pristope lahko posvoji vsak, meni Johnson (1) ki dodaja, da pozna številne zgodbe ljudi, ki so po tem, ko so osvojili te pristope, bolje spali, njihove misli so bile bolj jasne in bili so manj utrujeni.

Viri: (1) Johnson, Jeromy. 2016. Wireless wake-up call (www.youtube.com/watch?v=F0NEaPTu9oI). (2) John P. Thomas. 2019a. 20,000 satellites for 5G to be launched sending focused beams of intense microwave radiation over entire Earth. Earth (3) Newton, Terence. 2019. Prominent biochemistry professor warns: 5G is the »Stupidest idea in the history of the world« (www.wakingtimes.com). (4) Children’s Health Defense Team. 2019. The Dangers of 5G to Children’s Health (childrenshealthdefense.org). (5) John P. Thomas. 2019b. Public waking up to the fact that 5G has not been proven safe for human health. (www.healthnutnews.com). (6) Dr. Mercola, Joseph. 2017. The Real Dangers of Electronic Devices and EMFs. (https://mercola.com). (7) Elizabeth, Erin. 2019. The Dangers of 5G to Children’s Health (www.healthnutnews.com).

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here