Ohranite to, kar radi počnete

Ohranite to, kar radi počnete. Potem boste lažje opravljali tudi bolj nadležne naloge. Mogoče boste imeli srečo in boste lahko združili vzgojo otrok in zaposlitev. Res je, da boste potem verjetno večkrat na robu preobremenjenosti in boste imeli občutek, da ne izpolnjujete ne pričakovanj poklica ne otrok.

Po drugi strani pa matere, ki se posvetijo izključno otrokom in niso zaposlene, niso nujno tudi zadovoljne. Potrudite se, da kljub enemu ali več otrokom ne zanemarite lastnih želja. Vsaj malo je vedno mogoče. Telefonski pogovor z najboljšo prijateljico, enkrat tedensko šport ali sem in tja prost večer. Če nimate varuške, tudi izmenično s partnerjem. Vse to je bolje kot nič. Če živite samo še za otroka, se iz običajnih vsakdanjih navzkrižij hitro razvijejo težave. En sam neuspeh si takoj razlagamo kot »ni mi uspelo« ali »slaba mama sem«. Takšen odnos ne koristi nikomur in vašemu otroku nalaga preveliko odgovornost, saj dobi občutek: »Jaz sem kriv, če mamici ali očku ne gre dobro ali če se prepirata.« K osebnostni rasti spada tudi intimnost s partnerjem.

Sem in tja pogovor brez otrok, kozarec vina, nemoteno uživanje v seksu. Poskrbite za te majhne svoboščine, morda tako, da spravite otroka ob redni uri spat – najbolje v njegovo posteljo.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj