Ohranite mirno kri tudi, ko je nemogoče

0
1841
Meditacija.
Meditacija.

Po besedah Anje Quevedo bodo otroci, na katere mamice kričijo, tudi sami prevzeli takšen vzorec. Meditacija je lahko v veliko pomoč, da v trenutkih, ko smo na tem, da izbruhnemo, ohranimo mirnost.

Vsak učitelj sistema Vzgoja za življenje bo najverjetneje staršem svetoval, naj začnejo meditirati, se usedejo in najdejo svoj mir. Primerna je kakršnakoli meditacija ali tečaj, ki jih je na spletu polno.  Meditacija spremeni vašo energijo in telo. Spremeni celice v vašem telesu, da lahko reagirate drugače. To, kar ste zdaj, ni nujno, da boste čez 5 let. Zaradi meditacije lahko postanete popolnoma drug človek. Če začnete s 5 minutami zjutraj in 5 minutami zvečer, bodo rezultati vidni. To storite vsakič, ko čutite, da postajate jezni in se vam zdi, da se vam je zgodila krivica, da je nekaj narobe, da morate izbruhniti, ker je to edino pravilno. To ni edino pravilno, saj ste v sekundi, ko ste jezni, ven iz sebe.

Lahko se za 5 minut usedete in gledate sliko narave ali poslušate pomirjujočo glasbo, ne današnjo moderno, ki ne bo dvignila energije oziroma osredotočila vašega živčnega sistema. Če čutite, da ste izven svojega centra, se 5 minut pred tem, ko doma začnete kaj delati z otrokom, usedite in pomirite. Zelo koristen nasvet je, da se osredotočite na točko med obrvema.

Način dihanja, ki zelo koristi je, da vdihujete neko količino enot, npr. 8 enot, nato 8 enot držite dih in 8 enot izdihujete. S tem dobite nek ritem. Lahko si tapkate z roko ali uporabite metronom.

Anja Quevedo

Anja Quevedo

specializantka vzgoje za življenje

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj