Odvečni kilogrami po porodu

0
3349

Okoli 13  dodatnih kilogramov telesne teže v nosečnosti se šteje kot povsem normalno. Po porodu ne morete izgubiti odvečnih kilogramov od danes na jutri. Pri tem si vzemite čas. Ko je novorojenček končno na trebuhu srečne mamice, dodatni kilogrami niso pomembni – vsaj za nekaj časa.

V zadnjih devetih mesecih se je telo zelo spremenilo, zato je razumljivo, da ne more že po nekaj tednih biti takšno, kot je bilo. Kljub temu pa lahko opazimo tekmovanje za najhitrejšo vrnitev na staro težo, ne samo v poročilih iz Hollywooda, ampak tudi v številnih spletnih forumih.

Telesne rezerve imajo svojo vlogo. Med dojenjem namreč potrebujete 530 dodatnih kalorij dnevno, kar je dvakrat več kot med nosečnostjo. Če dojite, boste izgubili približno 1 kilogram na mesec. V idealnem primeru boste vse kilograme izgubili v roku enega leta.

Matere, ki ne dojijo, lahko teoretični začnejo hujšati že kmalu po porodu, saj ne rabijo rezerv za dojenje. Vendar pa je lahko hujšanje stresno. Kot mama potrebujete mirnost in potrpljenje cel dan. Če se boste celodnevno obremenjevale s hujšanjem, boste manj pozornosti posvečali dojenčku. Vsaka ženska se mora odločiti, kaj je pomembneje: čas z dojenčkom ali to, da ji bodo čim prej znova prav stare kavbojke.

Zdravo življenje v prvem letu

  • Redno jejte
  • Redno se gibajte
  • Prilagodite količino hrane
  • Izpustite odvečna živila
  • Jejte osnovna živila

Vir: Urbia

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here