Odpoved ledvic med nosečnostjo

0
1587
26.teden

Veliko žensk ima težave z ledvicami. Večinoma gre za manjše težave, kot so okužbe sečil in vnetje mehurja, včasih pa pride tudi do hujših zapletov, celo do odpovedi ledvic. Vpliv na nosečnost je sorazmeren z resnostjo ledvične odpovedi.

Če ste zboleli za odpovedjo ledvic, se o poteku nosečnosti posvetujte s svojim nefrologom in ginekologom, ki se ukvarja z boleznimi ledvic pri nosečnicah. Uspešnost vaše nosečnosti je v veliki meri odvisna od preostale sposobnosti ledvic. Po uspešni transplantaciji se ledvična funkcija popravi in imate veliko možnosti za rojstvo zdravega otroka. Večina zdravil za preprečevanje zavrnitve transplantata je med nosečnostjo varnih, o podrobnostih pa vas bo seznanil osebni zdravnik.26.teden

Če čakate na ledvično transplantacijo in hodite na hemodializo, rezultati niso tako ugodni. Mnoge ženske na dializi težko zanosijo. Tiste, ki jim uspe, imajo običajno težko nosečnost, otroci pa se večinoma rodijo prezgodaj. Pri ženskah z zmerno okvaro ledvic je povečano tveganje za preeklampsijo. Nujno je, da se o tveganjih in mogočih zapletih posvetujete z osebnim zdravnikom. Tako boste zmanjšali možnost nastanka zapletov.

Vir: Vse o nosečnosti in porodu

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here