Odkrivanje Downovega sindroma

0
3647

Downov sindrom se da odkriti že v nosečnosti, sploh če je ženska starejša od 35. leta, zdravniki predlagajo presejalne teste.

Downov sindrom lahko odkrijejo že v nosečnosti s presejalnimi testi. Po navadi sledi amniocenteza, s katero sum potrdijo ali ovržejo. Če se nosečnica ne odloči za te preiskave, pa lahkopo rojstvu na podlagi telesnega videza  zdravnik določi, ali gre za Downov sindrom ali ne.

Kdaj ga lahko že odkrijemo? Downov sindrom se da odkriti že v nosečnosti, sploh če je ženska starejša od 35. leta, zdravniki predlagajo presejalne teste in če iz teh presejalnih testov opazijo, da je povečana verjetnost za Downov sindrom, predlagajo dodatne preiskave. Po navadi se potem odločijo za amniocintezo in odvzem plodne tekočine, iz tega res točno lahko določijo, ali gre za Downov sindrom ali ne.

Če se nosečnica iz kakršnihkoli razlogov ne odloči za te preiskave oziroma se iz kakršnegakoli drugega razloga ne odkrije Downovega sindroma pred rojstvom, se pa v vsakem primeru po rojstvu. Zdravnik iz telesnega videza, iz telesnih znakov in drugih preiskav določi diagnozo.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj