Odeja ali spalna vreča?

0
3632
spanje_-vreaodeja_2

Obstajajo različni načini, kako narediti spalno okolje čim prijetnejše. Spanje je zelo pomembno za vašega otroka. Odločitev o tem, s čim boste med spanjem svojega otroka pokrili, pa ostane vam.

spanje_-vreaodeja_2Spalna vreča: toplota okoli in okoli
Na splošno velja prepričanje, da je spalna vreča najvarnejša metoda pokrivanja dojenčka. Tako ni nevarnosti, da bi dojenček zdrsnil pod odejo in se zadušil. Glava je vedno na prostem. Če dojenček veliko brca, vseeno ostane pokrit. Poleg tega bo spalna vreča preprečila, da bi se vaš otrok ponoči obrnil na trebuh. Strokovnjaki pravijo, da lahko trebušni položaj povzroči nenadno smrt dojenčka.

Odeja: strokovnjaki jo odsvetujejo
Mnoge matere se odločijo za odejo. Tveganje je večje, ker si jo lahko dojenček potegne čez glavo. Ima pa odeja zagotovo svoje prednosti. Če se odločite zanjo, naj dojenček spi na spodnjem delu posteljice, tako da se z nogami dotika njenega spodnjega dela. Tako ne bo mogel drseti še nižje in tako tudi ne bo zdrsnil pod odejo. Odeja ne sme biti prevelika. Posebna odeja za dojenčke bo ravno prava.

Spanje brez spalne vreče in odeje
Nekateri strokovnjaki menijo, da dojenčki spijo najbolje, če niso pokriti z ničemer. Vendar mora biti v tem primeru dojenček toplo oblečen, na primer v pajac, ki je pri nogah zaprt.

Vir: Baby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here