Očetje

0
1456
Vloga očeta.
Vloga očeta.

Tudi očetje so že od vsega začetka zelo pomemben družabni partner svojim otrokom. Ker lahko očetje danes na splošno preživijo z otroki več časa kot nekdaj, se otroci nanje navežejo prav tako tesno kot na matere.

Vloga očeta.
Vloga očeta.

Različne raziskave so pokazale, da otroci, ki se v navzočnosti obeh staršev srečajo z neznano osebo, enako pogosto iščejo zaščito pri očetu kot pri materi. Očetje se z otroki ponavadi obnašajo nekoliko drugače kot matere. Skupaj z njimi kričijo, jih spodbujajo in močno dvigajo v zrak. Njihove igre so na splošno glasnejše. Pri materah prevladujejo igre, ki vsebujejo manj telesnih dejavnosti, zato pa več govornih elementov. Majhni otroci zelo hitro prepoznajo različne vloge mater in očetov. Če so žalostni in potrebujejo tolažbo, se enoletniki raje zatečejo k materi, če pa bi se radi igrali ali iščejo spremembo, si izberejo očeta.

Toda tudi moški lahko, če je treba, povsem poskrbijo za svoje potomce. Za otroka, ki je na začetku zelo nemočen in potrebuje veliko pomoči in podpore, je to samo še dodatno zagotovilo, saj se zaveda, da bodo starši poskrbeli zanj. Če za otroka skrbita oba partnerja, bo malček dobil priložnost, da si pridobi raznovrstne življenjske izkušnje. pri materah ali očetih samohranilcih lahko to nadomestimo tako, da si prizadevamo vzdrževati globlje in trajne stike s čim več drugimi osebami.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj