Obnašanje otroka pri mizi

0
822
za_mizo1

Če otroci iz umirjenega družinskega kosila naredijo prave boje, so starši mnogokrat na robu obupa. Dejstvo: skupni obroki so pomembni za družinsko vez. Ampak ali morate otroka prisiliti, da mora jesti, če noče?

Nočem jesti juhe!

Mnoge družine dajejo velik poudarek na skupne in harmonične obroke za krepitev vezi. Redni družinski obroki tudi zagotovijo, da boste namesto prigrizkov jedli uravnoteženo in zdravo prehrano. Če pa se družinski obrok spremeni v boj za oblast in metanje špagetov v starše, se mnogi starši sprašujejo, kaj narediti.

Če otroci ne želijo jesti, so matere v zadregi: otroci še vedno morajo jesti, ampak ali morajo jesti tudi, če tega ne želijo? Splošno pravilo je: noben otrok ne bi smel biti prisiljen jesti, čeprav od časa do časa zanika obrok. Kljub temu pa je kontraproduktivno nadomestiti nepriljubljen obrok s poslastico za otroka, ki prej ni pojedel ničesar. Tako boste podprli svojega otroka v prepričanju, da je s tem, ko ni hotel jesti, prišel do želenega cilja.

Redna prehrana
Otroci se morajo naučiti, da je redna hrana na sporedu ob rednem času. Prigrizki naj bodo v tem primeru izjema. Ko gre za glavne obroke, je skladen sistem dobra ideja, da bi se izognili nezdravim prehranjevalnim navadam.

Zdrava prehrana
Za spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad otrok, hrana ne sme biti niti nagrada niti kazen, niti pohvala niti graja. Kdaj in kako pogosto jeste je odvisno od vsake družine posebej. Toda skladnost s skupnimi glavnimi obroki spodbuja vezi med starši in otroki in je pot za zdravo prehranjevanje.

za_mizo1

Vir: Toddler

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here