Občutki staršev ob rojstvu nedonošenčka

1367

Lahko se zgodi, da pride na svet nedonošenček in to je priložnost, da par pokaže, kako se je pripravil na rojstvo otroka.

Lahko se zgodi, da otrok pride prej na svet in to so priložnosti, da par pokaže, kako se je pripravil na rojstvo otroka. Takrat naj ne bo mamica sama, ob njej naj bodo ljudje, ki ji lahko pomagajo. Kakšni so občutki staršev ob rojstvu nedonošenčka?

Ko se odločamo za novega malčka, se seveda se lahko zgodi, da se naš otrok rodi prej in takrat se vidi, kako se par drži in koliko je pripravljen. Najbolj pomembno je, da mama takrat ni sama. Otroka bomo pač sprejeli, takšnega kot je in mu pokazali, da je svet lep in dober. Mame se pogosto krivijo, da so one krive, da se je prej rodil …

Tega občutka se mora znebiti, tudi v bolnišnici ji bodo pri tem pomagali, mama mora spregovoriti o tem, kako se počuti, negotovost je najslabša. Vsak dan pa potem spoznavamo, kako reagirati. Seveda pa bo otrok potreboval še več nege in nežnosti, če se rodi prej. V porodnišnicah nam pri tem zelo pomagajo.

Majda Mramor

http://www.kempler.si/

specialistka klinične psihologije in družinska terapevtka iz Družinske posvetovalnice

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav