Občasno lahko otrok pogleda tudi kakšno risanko

0
506
Gledanje risank.
Gledanje risank.

Mlajši otroci se še ne zavedajo, ali je to, kar vidijo in slišijo v medijih, resnično ali neresnično. V starosti okoli tretjega leta starosti so najpomembnejši mediji slikanice in glasba. Občasno lahko otrok pogleda tudi kakšno oddajo ali risanko na televiziji, vendar ne več kot pol ure na dan in ne vsak dan.

Pri starosti tri do pet let se otrok ne more za dolgo časa osredotočati na samo eno stvar, zato morajo risanke in oddaje biti krajše. Vsebovati morajo različne elemente, ki so igrivi in smešni ter biti prilagojene otroškemu svetu. Pri tej starosti so otroci zelo dovzetni za vse, kar izhaja iz televizije. Zelo hitro lahko dobijo občutek strahu in nemoči. Zato je pomembno, da previdno izberete risanke ali oddaje. Za otroka je lahko preveč že, če se v zgodbi zgodi nekaj dramatičnega.

Najbolje je, da televizijo gledate skupaj, saj boste tako ob otroku in vam bo lahko neposredno povedal, če mu bo nekaj vzbudilo strah. Otroka mora, tisto kar gleda, sprostiti in ga spraviti v smeh, ne sme pa ga prestrašiti. Tudi dober konec je bistvenega pomena.

Vir: Info

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here