Novo ali rabljeno?

0
1434
Oblačila in obutev za malčka
Oblačila in obutev za malčka

Kmalu pride dojenček! Treba je kupiti oblačila, igračke, voziček in še mnogo več. Seveda je nakupovanje za dojenčka zelo zabavno, vendar mogoče nimate denarja v izobilju, zato razmišljate kje bi lahko prihranili. Kdor si lahko privošči, bo seveda rajši kupil nove stvari. Vendar je za bodoče starše to hitro prevelik strošek. Kaj hitro lahko pridete do 1000 €, saj dojenček rabi veliko: oblačila, igrače, voziček, avto sedež, steklenice in dude.

Kako privarčevati

Na srečo obstajajo stvari iz »druge roke«. Mogoče imajo prijatelji, znanci in sorodniki že večje otroke in vam bodo rade volje posodili oblačila, obutev in igrače za dojenčka. Alternativa za tiste, ki nimajo prijateljev in sorodnikov z majhnimi otroki: na bolšjem trgu lahko najdete veliko oglasov, kjer ponujajo oblačila, obutev in igrače za dojenčke za simbolično ceno, nekateri pa tudi zastonj.

Prsna črpalka: nove kupite le tiste dele črpalke, ki so bili v neposrednem stiku z mlekom. Zelo pogosto lahko najamete električno prsno črpalko tudi v lekarnah. Ne kupite nove, saj pred začetkom dojenja ne more biti znano, ali jo boste potrebovali.

Pohištvo: Otroku bo vseeno, če je njegovo pohištvo bilo drago ali pa je tisto, ki ga je že nekdo uporabljal. V zibelki otrok ne bo spal zelo dolgo, zato si jo je bolje izposoditi. Tudi previjalne mize in otroške posteljice ne kupujte nove, kupite raje novo podlogo za previjalno mizo in novo žimnico.

Oblačila: Dojenčki rastejo tako hitro, da bodo marsikatero oblačilo oblekli le enkrat, ali pa še to ne. Zelo pogosto starši kupijo tudi oblačila, ki preprosto ne ustrezajo, kot na primer poletno obleko v zelo majhni velikosti, otrok pa se rodi februarja. Rabljena oblačila so boljša tudi zaradi tega, ker so bile s pogostim pranjem izprane kemikalije, bakterije in alergeni.

Igrače: Pomembno je, da je rabljeno igračo mogoče temeljito očistiti pred uporabo, saj jih dojenčki radi dajo v usta.

Vozički: So na splošno dobre kakovosti in namenjeni za to, da ga uporabite pri več otrocih. Pri rabljenem vozičku bodite pozorni na osi, zavore in kolesa.

Otroški sedeži: Preglejte njegovo ohranjenost in varnost.

Vir: Liliput-lounge

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj