Nošenje večjih dojenčkov

Kako dvigujemo malce težje dojenčke nam bo v videu pokazala Alja Malis. Poglejte si, kako lahko dobro skrbite zase in poskrbite za svojega malčka.

0
564

Pa si poglejmo kako dvigujemo malce težje dojenčke.

Pomagamo si z naslonom na noge

Nika Luna je ravno dopolnila 8 mesecev in ima že okoli 10 kilogramov. Tako da že uporabljam malce drugačne principe pri dvigovanju in vam jih bom zdajle pokazala.
Ponavadi se nahaja takole na trebuščku, na vseh štirih. Tako da jo vedno primem spodaj pod trebuščkom in z drugo roko pod ritko. Naložim si jo na noge, z rokami se upiram na stegna in jo pritisnem k sebi na telo. In se v tem položaju dvignem gor. Tako da imam ves čas raven hrbet. Dvigujem z mišicami zadnjice. Stiskam jo k trebuščku, z rokami pa se opiram na stegna in se dvignem gor.

Izpadni korak

Lahko uporabim tudi drugačen princip. In sicer preko ene noge oz. izpadnega koraka. Z roko se naslonim na nogo in Luno stiskam ob svoj trebušček. Se dvignem in se v tej fazi še vedno opiram z roko ob nogo in jo stiskam k trebuščku. In se potem dvignem gor. Spustim se dol na stegno in pokrčim koleno ter jo spustim na tla. Gremo še enkrat. Jo primem in naložim gor na nogo, tukaj imam pravi kot, hrbtenico v nevtralnem položaju in samo zravnam nogo. Ona je še vedno v opori in se zelo zabava. In jo dvignem gor. In tako po isti poti nazaj dol.
Se pravi, vmes si pomagam tako, da se naslonim na stegna. Naredim vmesno postajo, dodaten vzvod. Dodatno ročico, ki mi pomaga dvigniti. Na ta način telo krepim in ga ne delam šibkejšega in dovzetnega za poškodbe, bolečine.

Kaj pa, ko otrok leži na hrbtu?

Kaj pa, ko Nika Luna leži na hrbtu? Kako jo dvigujem takrat?
Zavrtim jo preko boka. Se pravi, jo spravim v bočni položaj preko katerega se mora tudi sama naučiti dvigniti. Preko bočnega seda jo enako naložim, kot sem vam prej pokazala.
Poglejmo še kako jo nosim, ko s tal poberem kakšno igračko.
Naložim si jo na ramo. Jo stiskam k sebi in se potem prepognem dol. Še vedno jo stiskam k sebi se naslonim in jo dvignem. Se naslanjam na koleno in se dvignem gor. Lahko pa jo s svojo desno roko stiskam k sebi in še nekaj poberem. Tako da mi je ni potrebno odlagati.
Z obema rokama si jo odložim na stegna in jo spustim dol.
Upam, da vam bo to olajšalo dvigovanje. Da bo lažje tako za vas, kot za vašega dojenčka.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here