Nosečnost spomladi

0
408
nosenost__telesne_spremembe_2._tromeseje

nosenost__telesne_spremembe_2._tromeseje

Še vedno je nekaj ostankov snega, vseeno pa je jasno, da prihaja pomlad. Nosečnost spomladi je lahko še posebej lepa, vseeno pa morate biti pozorni na nekaj stvari. Blago sonce je idealno za nosečnice. Ker ni pretoplo, se krvni obrok in ožilje nista preobremenjena. Sončni žarki imajo blagodejen vpliv. Znanstveno je dokazano, da imajo otroci rojeni v poletnih mesecih večjo gostoto kosti, za kar je zaslužen vitamin D. Vitamin D je bistven za izgradnjo kosti. Da dosežete zahtevano raven, se redno sprehajajte po svežem zraku. Če boste dlje časa izpostavljeni močnemu soncu, poskrbite za zaščito kože. Če imate težave s pigmentacijo, raje ostanite v senci.

Previdno na vrtu. Po zemlji nikakor ne brskajte brez rokavic, saj obstaja nevarnost za toksoplazmozo. Ko načrtujete vrt, mislite tudi na otroka. Rododendron in še kakšen drug grm imajo namreč strupene liste.

Prehrana – Končno bo spet več svežega sadja in zelenjave. Toda tudi tu morate paziti: sadje in zelenjavo vedno očistite. Spet bo na sporedu tudi sladoled. Ampak na žalost ni varen, saj lahko dobite salmonelo.

Pomlad je letni čas alergij, predvsem senenega nahoda. Pri senenem nahodu je tipično kihanje, otečene oči in razdražene sluznice. Z nosečnostjo se spremeni hormonsko ravnovesje, zato lažje dobite alergijo. Pri nekaterih nosečnicah, simptomi kmalu izginejo, pri drugih pa so slabši. Zdravila na recept uporabite le po posvetu z zdravnikom. Posebej nosni spreji in antihistaminiki (proti alergijam) so lahko še posebej nevarni za plod v prvem trimesečju.

Spomladansko čiščenje – Tudi pri tem pazite: nikoli sami ne prestavljajte težkega pohištva. Izogibajte se močnih čistil (kot je čistilo za pečice).

Toplota, sveža zelena barva in blag zrak prebudijo navdušenje. Telo proizvaja več seratonina (hormona sreče). Uživajte v nosečnosti in se veselite razburljivega časa, ki prihaja z dojenčkom.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here