Nosečnost po splavu

0
1105
Nosečnost
Nosečnost

Test nosečnosti je pozitiven – ampak vas je strah, saj se je prejšnja nosečnost končala s splavom (ena od petih nosečnosti se na žalost konča tako), zato navdušenje in veselje spremljata tudi strah in skrbi. To je priložnost, ki ste jo čakali, vendar si ne morete pomagati, da se ne bi spraševali: bo tokrat vse v redu?

Imela sem splav in sem zdaj spet noseča. Zakaj se potem tega ne morem veseliti?nosenost_po_splavu

Čeprav ste dosegli svoj ​​cilj in ste ponovno noseči, ne morete uživati v tej nosečnosti. To je normalno za žensko, ki je imela splav. Seveda vas je strah, da bi izgubili tudi tega otroka. Občutek tesnobe se velikokrat nadaljuje vse do časa nosečnosti, v kateri ste izgubili otroka. Strokovnjaki svetujejo: teh občutkov ne ignorirajte, temveč se soočite s tem, kar se je zgodilo in to sprejmite.

Ali naj počakam, preden prijateljem in družinskim članom povem za nosečnost?

To je zelo osebna odločitev, zato ravnajte tako, kot se zdi prav vam. Veliko žensk počaka prve tri mesece, ki so najbolj rizični ali do obdobja nosečnosti, ko je mimo tisti čas, ko so imele splav. Po drugi strani pa so vam lahko družinski člani in prijatelji v tem času v veliko oporo in pomoč.

Vir: Hallo-Eltern

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here