Nosečnost kljub menstruaciji

0
34711
Menstruacija med nosečnostjo
Menstruacija med nosečnostjo

Vse je odvisno od tega, kako urejen ciklus imate. Če imate redno menstruacijo ter se vam zdi, da je krvavitev prišla prepozno, ste dejansko lahko noseči. Ta krvavitev namreč najverjetneje ni menstrualna krvavitev, temveč krvavitev, do katere pride pri ugnezdenju jajčeca. Po drugi strani pa ni neobičajno, če vam menstruacija zamuja. Povod za to je lahko tudi stres, bolezen ali določena zdravila. Če se želite prepričati, naredite test nosečnosti. Ta deluje na principu ugotavljanja hormona HCG (humani horionski gonadotropin) v urinu. Nivo tega hormona se dviga, ko se oplojeno jajčece naseli v maternici. Najbolj zanesljivo je, če test opravite na jutranjem urinu.

Nosečnost in menstruacija se izključujeta. Krvavitev v prvem obdobju nosečnosti je lahko ugnezditvena krvavitev, ki jo marsikatera ženska zamenja za menstruacijo, sploh ker lahko sovpada s  prvo zamujeno menstruacijo. Prav tako lahko do vaginalnih krvavitev v zgodnji nosečnosti vodijo hormonske spremembe, in čeprav se to lahko zgodi ciklično, to ni menstrualna krvavitev. Večina krvavitev v nosečnosti je šibkejših od menstruacije.

Večina krvavitev v zgodnji nosečnosti je neškodljivih. Če je krvavitev močna in jo spremljajo neprijeten vonj in bolečina ter krči, obstaja nevarnost za splav ali zunajmaternično nosečnost, v kasnejši nosečnosti pa je lahko tudi znak težav s posteljico. Pomembno je, da se pri vsaki krvavitvi posvetujete z ginekologom.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj