Nočno mokrenje

Omejite vnos tekočine po večerji

Mnogi starši predpostavljajo, da ledvice posledično proizvajajo manj urina, če se otroku omeji vnos tekočin. Tako se tudi mehur ponoči manj napolni. A omejitev vnosa tekočin ne pomaga veliko, daj samo odloži čas, ko se bo mehur ponovno napolnil. Nočno mokrenje je redko posledica premajhnega volumna mehurja. Tudi kadar bo otrok veliko pil in bo proizvedel veliko urina, ne bo volumen povzročil mokrenja. Krivo je dejstvo, da so otrok ne zaveda prenosa signala iz raztegnjenega mehurja do možganov.

Zbudite otroka, preden greste v posteljo

Posadite ga na kahlico. Ta metoda je »učinkovita« pri številnih družinah, vendar se bo mehur, čeprav ga je po nekajurnem spanju otrok izpraznil, ponovno napolnil proti jutru. Če se bo takrat njegov mehur raztegbil, tega otrok ne bo začutil in se bo polulal.

Ne poslužujte se plenic ali hlačk za navajanje na kahlico

Kadar se bo otrok nekajkrat pomokril,tega zaradi strahu več ne bo naredil. Ta nasvet temelji na predvidevanju, da je otrok, kadar se ponoči pomokri, len ali to počne namerno. Ponavadi se bo otrok zavedal, da je moker, šele naslednje jutro. Če mu boste oblekli hlače (namesto plenic ali hlačk za navajanje na kahlico) vsako noč,m boste posledično imeli le več umazanega perila.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj