Nočni obiski stranišča med nosečnostjo

0
481

Redni izleti na stranišče se zaradi pritiska na mehur začnejo že na začetku nosečnosti. Vzrok je v tem, da se z velikostjo vašega otroka povečujeta tudi količina krvi in ​​drugih telesnih tekočin. Vaše ledvice delujejo s polno hitrostjo, da izločijo odpadne snovi.

V prvem trimesečju nosečnosti maternica raste in izvaja pritisk na mehur ter vas tako prisili k pogostim obiskom stranišča. Okoli četrtega meseca maternica raste in pritiska v trebušno votlino, zato se pritisk na mehur za nekaj časa preneha, vendar na žalost le začasno. V devetem mesecu nosečnosti se potreba po uriniranju vrne, ko je otrok v predelu medenice. Ker pa so notranji organi vsakega človeka urejeni nekoliko drugače, to ne pomeni, da boste morali veliko hoditi na stranišče samo zato, ker je tako pri kakšni drugi nosečnici.

Poskusite zmanjšati svoje nočne izlete v kopalnico tako, da čez dan pijete veliko tekočine in zmanjšate znesek v večernih urah. Izogibajte se diuretskim pijačam, kot so kava, čaj in alkohol (ki se mu morate izogibati v vsakem primeru), ker vas te pijače pogosteje silijo k uriniranju. Po uriniranju se prepričajte, da ste mehur izpraznili v celoti.

Vir: Baby-Center

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here