»Ninica«

0
2322

Ne brez moje ninice! Koliko mlajših otroki izbere polnjeno žival ali odejico kot svojega spremljevalca. Ti prehodni predmeti so otroku v pomoč na poti k samostojnosti

Najljubši prehodni objekt

Ninica je tisto, kar psihologi imenujejo »prehodni predmet«. Številni malčki izberejo predmet, ki jih spremlja povsod. Prehodni predmet predstavlja povezavo med notranjim in zunanjim svetom otroka in ima zanj veliko čustveno vrednost. Večina otrok od enega do šestih let ima svoj najljubši predmet – od polnjenih živali in odejic do dude.

Spanje brez ninice? Drama! V vrtec brez ninice? Nepredstavljivo. Velik problem lahko nastane, če se takšen ljubljeni predmet izgubi. Nič čudnega ni, da so otroci tako navezani na te predmete, saj imajo veliko funkcij. Otrok se s takšno igračo igra igro vlog, polnjene živali, ki spremljajo otrokov spanec, mu omogočajo lažji prehod iz dneva v noč. Otroci nujno potrebujejo takšne tovariše, če jim gre slabo ali so bolni.

Rezervna ninica za nujne primere

Najboljše je, da imate nekje pripravljeno rezervo, saj se hitro lahko zgodi, da se ninica izgubi. Še vedno bo nastala drama, če bo izginila, vendar se po nekaj dneh otrok navadi na zamenjavo. Pomembno je tudi, da ne govorite slabo o ljubljeni otrokovi živalci, saj to razvrednoti otroka. Zanj je njegov spremljevalec preprosto lep, z ali brez oči ali kakšnega drugega dela telesa. Nekoč pa bo a otroka to tudi dragocen spomin.

Vir: Baby

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here