Neonatološki oddelek

0
1885
Inkubator
Inkubator

Približno vsak deseti novorojenček nekaj časa preživi na neonatološkem oddelku.

To so predvsem otroci, ki so se rodili prezgodaj, to je pred dopolnjenimi 37 tedni nosečnosti, a ne samo oni. Včasih morajo na primer na neonatološki oddelek tudi otroci mater z diabetesom, ki so precej veliki, vendar jih zdravniki želijo imeti pod posebnim nadzorom ali pa potrebujejo pomoč.

Če mora otrok na neonatološki oddelek, so starši seveda zaskrbljeni, vendar otroci tam največkrat ne ostanejo dolgo, včasih samo nekaj ur. Če bodo vašega otroka odpeljali na neonatološki oddelek, vam bodo omogočili, da ga obiščete takoj ko bo to izvedljivo. Vaš partner bo morda lahko odšel tja kar takoj, vam pa bo potem prinesel novice in morda tudi otrokovo sliko. Podatki o otrokovem stanju bodo za oba izredno pomembni in v bolnišnici se bodo potrudili, da vas bodo sproti obveščali, kako otrok napreduje.

Če bo otrok moral ostati na neonatološkem oddelku več dni ali celo tednov, vas bodo spodbujali, da preživljate čas z njim na tem oddelku, kakor hitro boste sami dovolj okrevali. Morda pa vas bodo iz porodnišnice odpustili prej kot otroka, tako da se boste vrnili domov brez njega. To je za matere zelo hudo, vendar morate razumeti, da je otrok tam, kjer mu lahko najbolje pomagajo. Pokazali vam bodo, kaj vse lahko za otroka naredite sami. Verjetno boste lahko pomagali pri umivanju in oblačenju, držali ga boste lahko za roko in – odvisno od tega, ali bo priključen na ventilator (aparat, ki mu pomaga dihati) ali ne – celo vzeli iz inkubatorja in ga popestovali. Spodbujali vas bodo, da si iztiskate mleko, verjetno z električno črpalko za mleko, da bodo z njim lahko hranili otroka bodisi po cevki ali s stekleničko. Če otrok ne bo priključen na ventilator, boste verjetno imeli tudi priložnosti, da ga držite ob prsih, tako da se bo postopoma navadil, da lahko dobi hrano neposredno iz prsi.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj