Nega telesa med nosečnostjo

0
626
noseka

Utrujenost, težke noge, ali bolečine v hrbtu so v nosečnosti pogoste, prav tako pa je nosečnost pravi čas, da se ukvarjate s svojim telesom in se naučite poslušati same sebe.

Skrb za kožo in lase – Lasje so med nosečnostjo lahko ali zelo močni, ali pa suhi in krhki. Uporabljajte blage šampone (kot je otroški šampon). Za voljno kožo po tuširanju, uporabite losjon. Redno luščenje kože (piling) na obrazu preprečuje kožne nečistoče. Da bi ohranili svoje prsi lepe, jih masirajte enkrat na dan tri minute – izogibajte se občutljivim bradavicam. Potem jih drgnite z oljem iz pšeničnih kalčkov ali mandljevim oljem. To naredi kožo mehko in gladko in spodbuja prožnost prsi. Tudi trebuh je zdaj zahteva več nege (zaradi raztezanja kože). Dnevna uporaba losjona ali masaža pomaga telesu z visoko kakovostnega olja.

Za trdnejšo vezivno tkivo – Strije se lahko prepreči le delno. Z uravnoteženo prehrano, zdravo količina vadbe in skrbno nego kože, lahko storite zelo veliko.

Obkladki in masažo nog – Med nosečnostjo vam lahko noge zatekajo, pojavi se tudi občutek težkih nog. Poskusite s hladno prho nog, ki pospešuje krvni obtok. Vodo najprej pustite teči na desni gleženj s curkom vode počasi potujte čez golen do kolena (ponovite desetkrat na vsaki nogi). Za lajšanje nelagodja lahko uporabljate tudi hladne obkladke, namočene v mrzlo vodo. Masirajte noge vsak dan od prstov do srca. Masažo lahko izboljšate z olji, geli ali mazili s hladilnimi izvlečki mete, citrusov, kostanja, listov vinske trte, arnike in ognjiča.

noseka

Vir: Babyratgeber

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here