Vzgoja otrokaPostavljanje meja in vzgoja otrokaNaučite otroka sobivanja z drugimi

Naučite otroka sobivanja z drugimi

Anja Quevedo v videu pojasni, da se otroci morajo naučiti sodelovanja, pomoči, sobivanja in razumevanja z drugimi ter poda konkreten primer, kako to storiti.

Eden izmed osnovnih načel vzgoje po načelih Education For Life je, da otroci med sabo sodelujejo, si pomagajo, so prijazni ter se učijo sobivanja in razumevanja z drugimi ljudmi. Ni pomembno samo znanje, ampak tudi to, kako to znanje uporabiti, npr. kako biti prijazen z drugimi. Če je vaš otrok na igrišču, kjer je polno otrok in opazite, da je tam žalosten otrok, s sabo pa imate marelice, zakaj ne bi otroka vprašali: »Poglej, tam je nekdo res slabe volje, kaj če bi odnesla to marelico tja in videla, kaj bo. Mogoče bo potem otrok veliko boljše volje in lahko postaneta celo prijatelja.«

Vsak otrok ima svoje prednosti in če se otroci osredotočijo na to, lahko vedno najdejo razlog za prijateljstvo z nekom. Cilj je, da ni nikogar, ki je izoliran, osamljen ali žalosten, saj se otroke spodbuja, da vidijo, če je kdo osamljen in sam ter pristopijo k njemu. S tem tudi sami nekaj pridobijo, saj se zavedajo, da če bodo z nekom prijazni v njegovem šibkem trenutku, bodo od takrat naprej morda imeli prijatelja za celo življenje.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj