Naučite otroka sobivanja z drugimi

1330

Sistem Vzgoje za življenje velik pomen daje celostnemu razvoju otrok. Že od malega otroke učijo sobivanja z drugimi in razvijanja pozitivnih vrednot, kot so prijaznost, pripravljenost na pomoč in razumevanje.

Anja Quevedo v videu pojasni, da se otroci morajo naučiti sodelovanja, pomoči, sobivanja in razumevanja z drugimi ter poda konkreten primer, kako to storiti.

Eden izmed osnovnih načel vzgoje po načelih Education For Life je, da otroci med sabo sodelujejo, si pomagajo, so prijazni ter se učijo sobivanja in razumevanja z drugimi ljudmi. Ni pomembno samo znanje, ampak tudi to, kako to znanje uporabiti, npr. kako biti prijazen z drugimi. Če je vaš otrok na igrišču, kjer je polno otrok in opazite, da je tam žalosten otrok, s sabo pa imate marelice, zakaj ne bi otroka vprašali: »Poglej, tam je nekdo res slabe volje, kaj če bi odnesla to marelico tja in videla, kaj bo. Mogoče bo potem otrok veliko boljše volje in lahko postaneta celo prijatelja.«

Vsak otrok ima svoje prednosti in če se otroci osredotočijo na to, lahko vedno najdejo razlog za prijateljstvo z nekom. Cilj je, da ni nikogar, ki je izoliran, osamljen ali žalosten, saj se otroke spodbuja, da vidijo, če je kdo osamljen in sam ter pristopijo k njemu. S tem tudi sami nekaj pridobijo, saj se zavedajo, da če bodo z nekom prijazni v njegovem šibkem trenutku, bodo od takrat naprej morda imeli prijatelja za celo življenje.

Anja Quevedo

Anja Quevedo

specializantka vzgoje za življenje

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav