Nasveti za starše dvojčkov

0
636
dvojka

Že z enim otrokom mnogi starši čutijo obremenitev, zato je lahko dejstvo, da bodo morali skrbeti za dva otroka hkrati, pravi šok. Pogosto je stres dopolnjen z neželenimi reakcijami družine ali prijateljev. Z dvojčki prihajajo dvakratne zahteve.

dvojka

Potrebovali boste veliko podpore, ne le od vašega partnerja, ampak tudi od ostalih prijateljev in družinskih članov. Če ste preveč pod stresom, ne bodite preponosni in raje prosite za pomoč koga od njih. Kar se dojenja tiče pa je dejstvo, da vaše telo proizvaja več mleka, ker ga je potrebno več. Vendar pa boste potrebovali nekaj časa in potrpljenja, da bi našli način dojenja. Pomembno je, da najde prijeten in udoben položaj za dojenje. Lahko uporabljate dvojno zdravstveno blazino in držite v vsaki roki enega dojenčka. Če sta oba otroka dojena hkrati, je to prednost, saj imajo potem enak razpored spanja. Kot večina mater, ki so pred kratkim rodile, se verjetno sprašujete, kako poleg vzgoje dvojčkov še vedno opravljati svoje delo. To je odvisno od zdravja otrok, vašega finančnega stanja, narave delovnega mesta, vašega fizičnega in psihičnega stanja kot tudi vaših pogledov in pogledov vaše družine. Številne matere dvojčkov se veliko težje vrnejo na delo. Če menite, da potrebujete več časa, se posvetujte s svojim nadrejenim ali kadrovsko službo o skrajšanem delovnem času, podaljšanem porodniškem dopustu ali delu od doma. Morda boste prekinili svojo kariero. Ne pozabite: odločitev, ob kateri se boste počutile najbolj udobno, je najboljša odločitev.

Starši dvojčkov razumejo vaš položaj kot nihče drug. Zato se čim več družite prav s takimi, saj je lepo vedeti, da obstaja nekdo tam zunaj, ki deli vaše težave.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here