Naredimo snežaka!

0
1050
sneak

Končno smo dobili nekaj snega, ki so se ga razveselili predvsem otroci. Idej za igre na snegu je veliko: od najbolj osnovnega kepanja, delanja angelčkov, sankanja, smučanja pa do izdelave snežaka, čemur se bomo tudi posvetili.

Snežaka bomo lažje naredili, če je sneg bolj moker, kot pa če je suh, saj se suh sneg ne sprime dobro skupaj. Izdelava snežaka je lahko velik družinski dogodek, h kateremu prispevajo vsi družinski člani. Mlajši otroci namreč vseeno rabijo nekaj pomoči.

Vodnik za izdelavo snežakasneak

Najprej naredite tri kepe: spodnja je največja, druga je nekoliko manjša, tretja, ki predstavlja glavo, pa je najmanjša. Snežak mora biti stabilen, zato vsako kroglo dobro utrdite s snegom. Sledi oblikovanje obraza. Naredite mu lepe oči iz oreščkov, nos običajno predstavlja korenček, majhne kamne ali gumbe pa uporabite za oblikovanje ust. Snežak potrebuje tudi roke: poiščite dve veji, ki imata na koncu več manjših vejic (ki predstavljajo prste). Če želite, lahko snežak dobi tudi kakšen star šal in kapo (za kapo je primeren kakšen lonec).

Nekoliko drugačen snežak

Seveda pa ni nujno, da je snežak čista klasika. Lahko na primer dobi sončna očala in klobuk ter ustvari nekaj poletnega vzdušja. Ko se bliža pust, lahko snežak dobi lasuljo in rdeč nos, namesto šala pa pisano kravato ter postane klovn.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here