Nakup otroškega bazena

0
548

Ko sije sonce in je vroče, otroški bazenček ponuja otrokom fantastično zabavo. Da bo to tudi varna zabava, pa morate starši upoštevati nekaj stvari. Bazeni so na voljo v številnih modelih in velikostih, temu primerne in raznolike so tudi cene. Poleg cene pri nakupu pa bodite starši pozorni na garancijo, na to da proizvod izpolnjuje veljavne evropske direktive o vsebnosti onesnaževalcev in varnosti ter določene standarde proizvodnje. Izdelki brez žiga kakovosti lahko vključujejo zdravju škodljive mehčalce. Te snovi se sproščajo iz plastike in pridejo preko stika s kožo v telo.

Da bi zagotovili varno kopanje pa upoštevajte te nasvete:

–         Ne pustite otroka v bazenu brez vašega nadzora. V večini bazenov je lahko voda visoka približno 30cm, kar pa je že dovolj, da se otrok lahko tudi utopi.

–         Za bazen ustvarite varen prostor. Iz okolice odstranite ostre kamne, prvič zaradi varnosti vašega otroka in drugič, da ne naredijo luknje v bazen.

–         Vzdrževanje bazena – s preprosto ponjavo za zaščito vode v bazenu, boste bazen zaščitili pred kontaminacijo z insekti ali listi. To pomeni, da vam ni treba vsak dan polniti bazena z drugo vodo. Sredstva za čiščenje in razkuževanje, ki obljubljajo higienično čiste kopalne vode, niso vsi primerni za občutljivo otroško kožo. Navadni detergenti lahko škodujejo otrokovi koži. Če je potrebno, vodo zamenjamo vsak dan, vendar najkasneje po treh dneh, še posebej pri visokih temperaturah in po intenzivnem kopanju. Alge ali umazanijo lahko preprosto obrišemo z mehko krpo, takoj ko je voda odcejena. Spužve ali trde ščetine lahko poškodujejo bazen.

–         Pravilna temperatura vode v bazenu – če je vaš otrok še zelo majhen, mora biti v bazenu topla voda.

–         Ne pozabite na zaščito pred soncem, otroka namažite 20 minut preden gre v bazen. Uporabite vodoodporno kremo, primerno za zaščito pred soncem za otroke. Tako kot v morju ali jezeru se sončni žarki odražajo tudi v vodi v bazenu, zaradi česar so še bolj intenzivni.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here