Najpogostejše težave staršev ob ločitvi in vpliv na otroka

0
1101

Težave staršev ob ločitvi so lahko burne in naporne, predvsem pa bo to občutil otrok, če tega ne bosta rešila med sabo in gledala na dobro otroka.

Najpogostejša težava pri ločitvi po mnenju specialistke za družinsko pravo, Janje Frelih Gorjanc je, da stiska preveč zasede starša, da ne zmoreta poskrbeti za otroka.

Najpogostejša težava in otroka pušča najbolj samega, da najino dogajanje zasede ves prostor. In tudi če vidim, da otrok ima stisko, je moja stiska tako velika, da tega moremo

spremeniti in za otroka ne moremo poskrbeti. Veliko staršev ima veliko problemov s samo krivdo, da so otroku vzeli družino, problematično pa je tudi okolje in če nas drugi obsojajo. Odvisno je tudi od narave ločitve, odraža se tudi zmanjšanje samozavesti, jeza do partnerja. Velikokrat to jezo prenašamo na otroka, ker vidimo recimo partnerja v otroku. Če nismo zreli, se moramo zavedati, da otrok seveda še vedno ima očeta in mater. Če začnemo otroka izseljevati, da mora naši zgodbi verjeti, da imamo mi prav, da se mora na našo stran postaviti, tako izgublja tako očeta kot mater. Ko naš konflikt preseže starševsko vlogo, otrok najbolj trpi.

Sodelujoči strokovnjaki:

Janja Frelih Gorjanc

http://www.zdi-krog.si/

univ. dipl. psih., spec. ZDT, KROG Inštitut Terapevtski center

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here