Preden zanositeIzboljšajte možnosti zanositveNajboljši spolni položaji, če želite zanositi

Najboljši spolni položaji, če želite zanositi

Žal ne obstajajo znanstvene študije na tem področju, ki bi dokazovale, da določen spolni položaj pripomore k zanositvi. Vendar pa se na splošno predpostavlja, da je »misijonarski položaj« (moški zgoraj, ženska pod njim), najboljši položaj za zanositev. Ta položaj namreč omogoča najglobljo penetracijo, zato sperma pride najbliže maternici. Primerni so tudi ostali položaji, ki omogočajo globljo penetracijo (od zadaj, od strani, če je ženska na vseh štirih).

Katere so najslabši položaji, če želite zanositi?

Nekateri strokovnjaki priporočajo, da se izogibate položaju sede in stoje, poleg tega ženska naj ne bi smela biti na vrhu. Ti položaji so v nasprotju z gravitacijo in otežujejo spermi plavanje do jajcevodov.

Ali moram doživeti orgazem, če želim zanositi?

Očitno je, da spočetja brez moškega orgazma ni, čeprav lahko nekaj sperme v nožnico pride že pred ejakulacijo. Nekatere znanstvene študije pa kažejo, da naj bi tudi ženski orgazem igral neko vlogo, saj naj bi krči med orgazmom pomagali spermi, da  prodre globlje (seveda ob predpostavki, da orgazem doživita hkrati). Kakorkoli, imejte v mislih, da ženski orgazem ni nujen, ko gre za spočetje.

Par
Par

Ali obstajajo spolni položaji, ki nama bodo pomagali dobiti fantka/punčko?

Znanost tega še ni potrdila, vendar o tem obstaja veliko legend. Ena od njih pravi: če je ženska na vrhu, bo punčka, če pa do spočetja pride v misijonarskem položaju, bo fantek.

Ali moram po spolnem odnosu ležati, če želim zanositi?

Nekateri strokovnjaki menijo, da se povečajo vaše možnosti za zanositev, če po spolnem odnosu še pol ure ležite v postelji. Priporočljivo je, da ležite na hrbtu, pod medenico pa imate blazino. Teoretično to pomaga spermi, da ji proti jajcevodom ni treba plavati proti sili težnosti. Nekatere ženske po spolnem odnosu celo za nekaj časa dvignejo noge. Vendar pa to nista dobri ideji, če imate pogoste okužbe sečil – v tem primeru pojdite po spolnem odnosu na stranišče.

Vir: BabyCenter

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj