Najboljši čas za potovanje med nosečnostjo

0
3394
Potovanje v nosecnosti.
Potovanje v nosecnosti.

Nosečnost je zelo spremenljivo obdobje, zato je določen čas bolj, drugi pa manj primeren za potovanja.

Prvo trimesečje

V prvem trimesečju nosečnosti se potovanja odsvetujejo. Telo se šele navaja na nosečnost, hormoni divjajo, morda vam bo kar naprej slabo, poleg tega pa boste imeli kar nekaj preiskav. V tem času obstaja tudi večje tveganje za krvavitve ali splav, ker se zarodek še ni dobro prijel. Ampak ne skrbite. Nosečnost ni razlog, da bi morali ostati doma, seveda, če ginekolog zaradi tega nima nobenih pripomb.

Drugo trimesečje

Nosecnica na morju.
Nosecnica na morju.

Četrti mesec je najboljši čas za potovanje med nosečnostjo. Zakaj? V četrtem mesecu se spremeni telesni občutek. zarodek se je dokončno ugnezdil, največje tveganje za spontani splav je sedaj mimo, vaš trebušček še ni prevelik, začetni simptomi, kot sta slabost in utrujenost pa sta v tem času običajno že minili. Drugo trimesečje je idealno za potovanje ali dopust. Vzemite si čas in si naberite novih moči za porod in čas po njem.

Tretje trimesečje

V zadnjih mesecih je najbolje, da ostanete v bližini porodnišnice. Poleg tega je zaradi velikega trebuščka mobilnost precej omejena. Obstaja tudi tveganje, da se otrok rodi prezgodaj. Zadnjih osem tednov pred predvidenim datumom poroda za potovanja ni ravno primernih.

Vir: BabyClub

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj