Načini, kako otroci pijejo

0
1339
dojenje_lutka

Kadar dojenček le malo cuclja, ne pije, čeprav se zdi drugače. Mogoče ste prepričani, da dojenček pije, a lahko vam povejo, da otrok izgublja težo. Potrebna so pozorna opazovanja, ali pije ali se samo crklja. Kadar dojenček pije, ritmično in močno premika čeljusti. Slišite tudi uživaške požirke. Dojenčki pijejo na različne načine.

–        Večina se jih mirno namesti na dojki, lepo zagrabijo bradavico in energično vlečejo, dokler se ne napijejo do sitega. Proti koncu sesajo vedno počasneje, dokler ne omagajo.

–        Drugi se kot gurmani dojijo počasi, vmes malo počivajo – kot bi bili za omizjem s počasno hrano. Ko je videti. Da so se že najedli, in hočete dojko odtegniti, se prizadevno lotijo sesanja – seveda v svojem počasnem in uživaškem ritmu.

–        Tretji so zaspančki, ki se na dojki tako utrudijo, da vmes kar dremajo. V takem primeru jih je najbolje zbuditi, saj se drugače ne bi dovolj najedli, predvsem pa ne bi spraznili dojk.

–        Spet četrti sesajo na vse pretege, tako da se jim zaradi navala mleka lahko zaleti. Tu pomaga, če se mamica nasloni nazaj ali če si tik pred dojenjem nekoliko izprazni dojko, da naval mleka ne bo tako močan.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj