Na kaj je dobro biti pozoren pri izbiri otroških plenic?

0
74

Na trgu je ogromna ponudba otroških plenic, zato zna biti izbira najustreznejših pravi izziv za starše. Pri tem vam bo v pomoč spodnjih sedem nasvetov oz. vidikov, na katere velja biti pozoren:

  • Vpojnost plenice: od plenice starši upravičeno pričakujemo, da opravi svoje delo, torej ne »prepušča«, otroška ritka pod njo pa ostane suha, kar zmanjšuje tveganje za nastanek rdečin in pleničnega izpuščaja.
  • Zračnost materialov: poleg vpojnosti, ki preprečuje stik kože z urinom, so pomembni tudi zračni materiali, da lahko koža pod pleničko kar se da »diha«.
  • Preizkušenost in prijaznost do kože: plenice naj ne vsebujejo nepotrebnih dodatkov, kot so parfumi, parabeni, lateks, elementarni klor …, kar navadno potrjujejo certifikati, kot so dermatološko testirano in priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic.
  • Udobnost: kljub visoki vpojnosti so lahko pleničke mehke, prožne in tanke, saj tako mali sončici ali sončku omogočajo svobodno brcanje in raziskovanje sveta okoli sebe.
  • Praktičnost: indikator vlažnosti (rumena črta na sredini, ki se, ko je plenička polna, obarva v zeleno) vam pove, kdaj je pleničko treba zamenjati.
  • Cena: pleničke so kar velik zalogaj za družinski proračun, zato tudi cenovni vidik ni zanemarljiv in pomembno vpliva na izbiro, kaj dobite za določeno ceno.
  • Trajnostni vidik: dejstvo je, da vsaka družina porabi ogromno pleničk, zato šteje vsak korak v življenjskem ciklu pleničke, ki prispeva k zmanjšanju njenega negativnega vpliva na okolje.

Plenice Bambo Nature – narejene z mislijo na otroka in okolje

Z vsemi zgoraj naštetimi lastnostmi se ponašajo pleničke Bambo Nature, proizvedene na Danskem. Pleničke, ki so na voljo vse od številke 0 za nedonošenčke pa do številke 6, otroci in starši po vsem svetu poznajo že več kot 40 let.

Učinkovito jedro, ki je beljeno popolnoma brez klora, in kanalčki poskrbijo, da se tekočina enakomerno razporedi in vsebina ne pride v stik z otroško kožo. Zaradi zračnega netkanega materiala lahko koža pod pleničko »diha«. Plenice so kljub izjemni vpojnosti tanke in mehke, kar omogoča otroku svobodno gibanje, imajo indikator vlažnosti in ne vsebujejo parfumov, parabenov in drugih znanih alergenov. Njihovo prijaznost do kože in okolja potrjujejo oznake dermatološko testirano, priporočilo združenja za astmo in alergije Asthma Allergy Nordic, prestižni okoljski znak Nordic Swan Ecolabel, EU Ecolabel in certifikat FSC® (Svet za nadzor gozdov, Forest Stewardship Council).

Ste vedeli, da lahko pleničke Bambo Nature pred nakupom preizkusite – popolnoma brezplačno?

Res je. Naročite brezplačni vzorec in v nekaj dneh bo pri vas doma. Tako se boste pred nakupom lahko odločili tudi glede prave velikosti pleničke. Pri tem pa vam je lahko v pomoč tudi nekaj nasvetov na tej povezavi.

Z novo papirnato embalažo še korak dlje na poti k trajnostnemu jutri

Pri Bambo Nature pa gredo še korak dlje, saj v svojo ponudbo dodajajo pleničke v papirnati embalaži, ki jo je mogoče reciklirati z ostalimi gospodinjskimi odpadki iz papirja. S tem želijo staršem, ki jim je pomemben okoljski vidik, še olajšati njihove trajnostne odločitve. Embalaža je izdelana iz skandinavskega papirja s certifikatom FSC®, znotraj nje pa ostajajo enake kakovostne pleničke.

Izberite najboljše za vašega otroka

Izbira prave pleničke za malo sončico ali sončka je torej lahko velik izziv, a z upoštevanjem nekaj nasvetov boste gotovo našli najustreznejšo pleničko zanj/-o. Takšno, v kateri se bo otrok počutil udobno in varno. To pa je vse, kar šteje, kajne?

 

Oglasno sporočilo

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj