Mojemu malčku so diagnosticirali ADHD

0
1135
Motnje pozornosti.
Motnje pozornosti.

ADHD pomeni motnjo pomanjkanja zbranosti in hiperaktivnost, morda so vam postavili tudi diagnozo ADD, kar pomeni motnja zmanjšane pozornosti. Otroci s takšnimi težavami pogosto kažejo niz vedenj, povezanih z nesposobnostjo, da bi se posvetili določenemu opravilu za določen čas, imajo težave z zbranostjo, težave s tem, da se umirijo in sedijo pri miru, in potrebujejo stalno zunanjo spodbudo.

Za otroke, ki imajo tako klinično diagnozo, je na voljo zdravljenje z zdravili, ki je v nekaterih primerih zelo uspešno. Kar zadeva skrb za otroka z ADHD ali ADD, je še vedno posameznik z lastnimi željami in potrebami in ga je treba čustveno vzgajati enako kot vsakega drugega otroka. Pomembno je uvideti, da je to otrok v tem stanju, ne pa kar samo stanje.

Otroci z ADD se enako dobro kot vsi drugi otroci odzivajo na ukaze in ustaljen urnik in red. Za otroka z ADHD je tudi zelo pomembno, da razume omejitve v zvezi s svojim vedenjem in posledice nesprejemljivega vedenja. Jasna sporočila so bistvena. Otroka, ki ima ADHD, obravnavajte kot vsakega drugega otroka – ker tudi je kot vsak otrok – s kombinacijo razumevanja, empatije, potrpežljivosti, odločnosti, avtoritete, ljubezni in spoštovanja.

Vir: Moj otrok po moje

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here