Migrena med nosečnostjo

0
1836
Migrene med nosečnostjo

Migrena je oblika glavobola, ki se lahko pojavi v nosečnosti. Za zdravljenje le te lahko uporabljate akupunkturo, limfno drenažo in sprostitvene vaje.

Migrena je ena najpogostejših oblik glavobola. Pojavlja se v napadih in vzroki zanjo so lahko zelo različni. Migreno med nosečnostjo je težko zdraviti, zaradi zdravil, ki lahko imajo vpliv na plod. Pri akutnih napadih migrene pri nosečnicah naj nosečnica spi v zatemnjenem prostoru in si na boleče mesto da hladne obkladke.

Prav tako so za zdravljenje migrene primerne akupunktura, limfna drenaža in sprostitvene vaje. Zdravila za zdravljenje migrene naj nosečnice med nosečnostjo ne uporabljajo. To še posebej velja za prvo trimesečje nosečnosti, saj je lahko razvoj zarodka v tem obdobju nekoliko moten.

Da bi preprečili migrenske napade med nosečnostjo je pametno, da se izogibate posameznim sprožilcem, kot je lahko določena hrana. Poleg tega v mnogih primerih pomagajo usmerjene sprostitvene vaje, kot so progresivno sproščanje mišic in avtogeni trening. Še posebej, če se načrtuje nosečnost, se je treba naučiti sprostitvenih tehnik in se tako izogniti uporabi zdravil. V hujših primerih nosečnice poskusite uporabiti magnezij.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here