Mešani občutki ob začetku nosečnosti

0
2348
Nosecnost
Nosecnost

Začetek nosečnosti je lahko tak ali drugačen. Za mnoge je to dolgo pričakovani trenutek, ko v rokah končno držijo pozitiven test nosečnosti, za nekatere pa pravo presenečenje. Po začetnem veselju tu in tam pridejo trenutki dvoma in skrbi nosečnice, kaj s sabo prinaša dojenček. Pri tem ni pomembno, ali je bil otrok načrtovan ali ne. Ampak ne skrbite, to je povsem normalno. Te misli in skrbi prav tako spadajo v nosečnost. Čeprav navzven nosečnosti še ne čutite ter se ne opazi, so vaša čustva trenutno zelo spreminjajoča. Raven hormonov v telesu se spreminja in prilagaja času z otrokom.

Prvo trimesecje
Prvo trimesecje

Naenkrat bo vse drugače
Medtem, ko so nekatere v pričakovanju že kupile prva oblačila za dojenčka, imajo druge veliko skrbi. Na primer o tem, kako bo potekal porod, kako se bo finančno izšlo in ali je res pravi čas za otroka. Seznam vprašanj se kar vleče. To je naravno, saj bo nosečnost vaše življenje popolnoma spremenila. Nenadoma boste morali deliti svoje telo z dojenčkom, ki bo rastel v vas.

Privajanje na novo vlogo

V vlogi matere rastete že med nosečnostjo. Za to imate kar devet mesecev časa. Počnite stvari, ki jih radi počnete. Mislite na vašega otroka v trebuhu, kako velik je že ter kaj vse že zna. Pomembno je, da se s partnerjem pogovarjate tudi o vaših strahovih.

Vir: Kids

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here